24 Ağustos 2012 Cuma

DOLMABAHÇE SARAYI



Beşiktaş’ta bulunan Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde modern yapılmış ve Topkapı Sarayı’nın yerini almıştır. Cumhuriyet döneminde Atatürk tarafından kullanılmış ve 1984 yılında müze&saray olarak hizmet vermeye başlamıştır.  

Saray, mükemmel boğaz manzarası, tavus kuşları, tabloları, halıları, bibloları ve devasa avizeleri ile hayranlık uyandırıyor.

Nasıl Gidilir?

Dolmabahçe Sarayı Beşiktaş’ta. Kabataş otobüsleriTaksim’den funikuler, Anadolu yakasından Kabataş vapurları ve son olarak tramvay ile de Kabataş’a geldikten sonra Saray’a yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Aracınızla gelecekseniz, sahil yolunu kullanmanız gerekiyor. Otopark konusunda ise İspark noktaları yetersiz kalıyor. Bu nedenle aracınızı İnönü Stadı’nın etrafına ücretli olarak bırakabilirsiniz.


Daha Büyük Görüntüle

Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücretleri Nasıl?

Saray, 09:00 - 16:00 saatleri arasında ziyarete açık, Pazartesi ve Perşembe günleri ise kapalı. Ziyaretçiler Saray'a, ekipler halinde ve rehber eşliğinde alınıyor. Giriş ücretleri ise Selamlık kısmı için 15.-TL, Harem bölümü 10.-TL. Her iki bölümü de gezmek istiyorsanız 20.-TL karşılığında ortak bilet alabilirsiniz. Domabahçe Saray’ında Müzekart geçerli değil. Ayrıca günlük ziyaretçi sayısı 3.000 kişi ile sınırlı. Bu sayıya ulaşılınca müzeye ziyaretçi kabul edilmiyor. 


Çevrede başka neler var?   

Saat Kulesi, Deniz Müzesi, Bezmi Alem Valide Sultan Cami, İnönü Stadyumu

Ne Yenir?

Sarayın hemen yanında, Saat Kulesi kafeteryanın servisi üst düzey olmasa da manzarası mükemmel. Dolmabahçe Sarayı içerisinde de yine Milli Saraylara ait 3 adet kafe bulunuyor.

Fotoğraflar













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder